dilluns, 1 de desembre del 2008

Acte al Rectoral



Avui dia 1 de desembre de 2008 s’ha fet el primer acte a la UAB per celebrar el Día Internacional de la Discapacitat, tot i que el día oficial es el dia 3 de desembre.
Avui al Rectorat de la uab s’ha portat a terme una ponencia per part d’alguns especialistas que han volgut donar una visió global de la situació de la discapacitat als nostres dies. Aplicació de les tecnologies per l’accès a l’informació, la mobilitat de les persones amb discapacitat y a las millores estructurals que s’han fet al campus últimament. Son alguns dels temes més rellevants dels que s’han tractat.
Hi hem trobat mancances com per exemple en el sentit de que ha estat un acte molt tancat que li ha faltat una vidireccionalitat entre els ponents i el públic asistent ja que els espectadors han asistit de manera totalment pasiva als parlaments, alguns problemas tècnics a la transcripció subtitulada dels discursos per inexistencia dels recursos tecnologics i la no descripció tot i que fos de manera molt general de les fotografies per el sistema d’audiodescripció, tot i això creiem que hi ha voluntat de treballar amb compromís per part de la Universitat Autònoma de Barcelona i les entitats que hi han col·laborat per poder fer possible aquest acte.
Fer la vista enrrera pot ser bo per valorar la feina que es fa diariament ja que el que avui ens sembla un servei o un dret consolidat ahír no ho va estar però no ens podem encantar i hem de continuar avançant per buscar un món on les persones que presentin necesitats especials siguin acceptades i integrades a la societat amb total normalitat.