dissabte, 12 de desembre del 2009

Xerrada per la igualtat

Aquest dimecres dia 16 a les 12 hores, l'ADUAB (Associació de persones amb necessitats especials de la UAB) organitza conjuntament amb EPA (Estudiants per una Política Activa) la xerrada per la igualtat. L'acte es celebrarà a l'aula 2 de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia i comptarà amb la presència de Carme Riu, presidenta de l'associació Dones No Estandards, organització amb veu a les NNUU, que parlarà del concepte d'estandarització.
A més, parlarà Francesc Serra Massansalvador com a coordinador de la nova Comissió d'Igualtat de la mateixa facultat i un representant de l'Observatori per la Igualtat de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Mitjançant aquest acte, pretenem tractar d'una forma transversal el tema de les discriminacions (que poden anar des de gènere o orientació sexual, passant per discapacitats, ètnia, ideologia, fins a condició econòmica o inclús edat) amb l''objectiu de conscienciar la comunitat universitària i la societat en general envers la igualtat dels individus, malgrat les característiques pròpies de cadascú.
A més, amb aquests tres ponents pretenem captar la visió de la desigualtat a les facultats, a la UAB en el seu conjunt i al món en general.
Per altra banda, també s'aprofitarà l'ocasió per signar un conveni de col·laboració entre l'ADUAB i l'EPA, posant de manifest el nostre objectiu compartit d'assolir una universitat més justa i igualitària.
La primera d'aquestes te com a àmbit d'actuació principal aquest campus i preten per una banda visibilitzar els col·lectius d'estudiants amb discapacitat així com també, per altra banda, vol conscienciar als estudiants i a la societat en general de les nostres necessitats.
És una associació oberta a la participació de tothom, estudiants o no amb discapacitat o no. Per qualsevol cosa ens podeu trobar al despatx 123 de l'Edifici d'Estudiants.
EPA, al seu torn, és una organització política progressista que té el seu àmbit d'actuació a la Facultat de CCPP i Sociologia. Es reuneix en assemblea oberta cada dimecres a les 12 hores.
Esperem que la xerrada sigui del vostre interès i us convidem a tots i totes a assistir-hi, aquest dimecres a les 12 a l'aula 2 de CCPP i Sociologia.

Joan M. Roig Mestre
Secretari de l'ADUAB i membre d'EPA