dilluns, 18 de maig del 2009

Els horts urbans reserven parcel·les per a persones amb trastorns mentals i discapacitats

Els tinents d'alcalde d'Acció Social i de Medi Ambient, Ricard Gomà i Imma Mayol, han presentat avui l'acord de cessió de deu parcel·les repartides per horts urbans de vuit districtes de la ciutat, que seran gestionades per entitats que treballen amb col·lectius de persones amb discapacitat. "Prioritzarem aquelles que representen a persones amb trastorns mentals, un dels col·lectius amb qui tenim menys tradició de treball conjunt, un dèficit que volem resoldre", ha assegurat Gomà.
Segons ha destacat, el conreu d'aquestes parcel·les suposarà "per a les persones beneficiàries un salt endavant en inclusió social i relacional, i tindrà alhora una important funció terapèutica i de capacitació". La tinent d'alcalde de Medi Ambient ha remarcat que la iniciativa parteix d'un compromís compartit per totes les àrees de l'Ajuntament per tal que "l'espai públic sigui accessible per a totes les persones".
En aquest sentit, Mayol ha detallat diverses actuacions previstes per a millorar l'accessibilitat de les platges i dels carrers, 226 dels quals seran reformats en aquest mandat per fer-los accessibles mitjançant l'eixamplament de voreres o la plataforma única. També ha explicat que s'incrementarà fins a 35 el nombre d'escales mecàniques i fins a 31 el nombre d'ascensors repartits per aquells punts de la ciutat que presenten dificultats de mobilitat pel seu fort pendent.